Tango Aarhus: tangolab om ‘tæt stil’ aka kinddans

Hvornår:
4. november 2022 kl. 19:00 – 20:00
2022-11-04T19:00:00+01:00
2022-11-04T20:00:00+01:00
Hvor:
Folkestedet
Tango Aarhus: tangolab om 'tæt stil' aka kinddans @ Folkestedet

Tango Aarhus: tangolab om ‘tæt stil’ og kinddans m. Birthe
d. 4 november 2022, kl. 19-20.
Folkestedet, Carl Blochsgade, Århus C
Gratis adgang
For alle niveauer, (dog ej nybegyndere)

Døren åbnes kl. 18.45. Ring på døren så kommer der en tangoven ned og åbner døren for dig.

Temaet er ‘tæt stil’/kinddans
Vi vil arbejde intensivt med dansefatningen. Vi laver nogle grundøvelser – gangøvelser og cirkulære bevægelser, i forhold til hvordan man holder balancen som par og får det vi kalder et “A” til at fungere i ‘tæt stil’. Abrazoet (dansefatningen) kan være med eller uden kindkontakt. Der er frit valg, for den egentlige kropskontakt ligger mødet mellem dansernes brystkasser.
Udover det tekniske med balancen, så er det også vigtigt, at vi finder ind i en dyb respekt for hinandens ‘comfort zones’ både, når der bydes op og når vi danser med den hel tætte kropskontakt, så vi aldrig holder så (krampagtigt) fast på hinanden, at man ikke kan sno sig ud af tangokrammet, når som helst der er noget i øvelserne/dansen, som føles ubehageligt.

Jeg vil synes, at det kunne være spændende, hvis der er nogle af foreningens øvede dansere, som har lyst til at danse med og måske fortælle lidt om, hvor de gør ting anderledes end jeg gør når jeg fører. ‘Tæt stil’ kan nemlig være ‘tæt’ på forskellige måder. Det er små ting som gør forskellen.

Drop in tangolab:
Alle er velkomne med eller uden dansepartner. Kom som du er, med et åbent sind og lysten til at kramme en sød danser. I dette tangolab vil jeg anbefale, at man møder op ser sig om efter en dansepartner, som cirka har samme højde som en selv. (Uanset hvilken rolle man danser så fungerer det ikke, hvis man ikke kan se hen over skulderen på sin dansepartner). Husk det er ikke nødvendigvis din faste kursus-øvepartner, du øver med på dette tangolab.

Fredags practica:
Efter tangolab’et starter Tango Aarhus’ fredags practica, hvor man kan øve videre fra kl. 20-23. Entré 20,- for medlemmer og 40,- for gæster incl. vin og snacks.