Swing/Rock’n’roll.

Dansen Swing og Rock´n´roll er udviklet i Norge af idrætsprofessor Johan Fasting, der som ung i 1950-erne selv oplevede hvordan den nye banebrydende Rock´n´roll-musik påvirkede unge på et dansegulv. Musikken de unge dengang dansede til var 1930-ernes swingmusik, men f.eks. Rock Around the Clock med Bill Haley & His Coments gav dansegulvene nyt liv af hidtil usete dimensioner.

Med støtte fra den norske stat, skabte Fasting med årene et kursusoplæg, hvor dansen øves til forskelligartet træningsmusik, netop inspireret af den velkendte swingmusik og den nye Rock´n´roll.

Swing og Rock´n´roll er en meget dynamisk dans med ballanceringer mellem det dansende par, så bevægelser løbende synkroniseres i takt til musikken.

DanseSwing, BygdeSwing, RockeSwing og Rock´n´roll er fire grundanse som danner ramme om indlæringen på dansekurserne. Hver især med elementer som understøtter bevægelser der varierer med musikkens opbygning og hastighed – dansen kan derfor bruges til forskellige musikgenre og flere tempi.

I 1993 vendte to århusianske piger hjem, efter at de havde arbejdet som sygeplejersker i Norge. Med sig bragte de Kom og Dans, foreningskonceptet de havde lært at kende i fritiden som dansende i Kom og Dans Norge. De blev selv instruktører i dansen og er således ophavskvinder til Kom og Dans i Danmark. Johan Fastings Swing og Rock´n´roll-kurser udbydes i dag af frivillige Kom og Dans-ambassadører over hele landet.